среда , 23 август 2017
karpos obezbeduvanje 3

Општина Карпош ќе плаќа 30 илјади евра за обезбедување на плоштадите

Според објавениот документ за јавни набавки општина Карпош за оваа година општината ќе потроши 30.000 евра за обезбедување на плоштадите низ општината.

karpos dokument

Добро упатени извори говорат дека агенцијата која што го добила тендерот за да ги обезбедува плоштадите нема доволно вработени за да ги обезбеди површините за кои е распишан тендерот. Покрај што нема човечки ресусри агенцијата нема патролни возилиа за да го спроведи обезбедувањето, а и куќарките кои што се поставени за лицата кои би ги обезбедувале плоштадите се празни. Поради тоа се поставува прашањето дали институциите ќе направат ревизија на тендерот со оглед на тоа што агенцијата за обезбедување не ја извршува работата за која што е платена.

Имено шефот на кабинетот на градоналачникот на општина Карпош, Петар Теов бил личноста која што тежнеела кон добивањето на тендерот на оваа агенција.

Петар Теов во повеќе наврати е споменуван во медиумите како лице кое што испумпува огромни суми од буџетот општината Карпош.

Слични написи

sugareski

Сугарески : Преку ЕУ обезбедени се пари за изградба на експресниот пат делница Дреново-Градско

Со средства од ИПА, во рамки на Секторската оперативна програма за транспорт 2014-2020 обезбедени се …