вторник , 26 септември 2017
The European Central Bank's new chief Ma

Основната камата останува на историско ниско ниво

The European Central Bank's new chief Ma
Европската централна банка (ЕЦБ) соопшти дека основната камата останува на историско ниско ниво од 0,5 проценти.

Тој наведе и дека се очекува инфлацијата во еврозоната да остане ниска на кратко време.

Драги наведе дека програмата за купување на обврзници добро напредува и дава позитивен ефект. При тоа падот на цените на стоките и вознемиреноста од новонастанатите пазарни економии значат дека инфлацискиот притисок ќе остане негативен.

Слични написи

dragan tevdovski

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за управување со јавните финансии …