вторник , 24 октомври 2017
naroden-pravobranitel-tabla

Отворен телефон за пријавување повреда на избирачко право

Во канцеларијата на Народниот правобранител од денеска граѓаните можат да пријават каква било повреда на избирачкото право на бесплатната телефонска линија 0800 54321, којашто ќе функционира од 8 до 16 часот.

Ќе може да се пријават неправилности во изборниот период и на денот на гласањето.

– По пријавите на граѓаните ќе се постапува веднаш, по примениот повик, или  снимената порака. Народниот правобранител, правата на граѓаните ќе ги штити со преземање итни мерки за ефективно постапување од странa на надлежните органи во изборниот процес и другите институции кои се должни да им обезбедат заштита на нивните загарантирани права, се вели во соопштението од Народниот правобранител.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …