недела , 20 август 2017
vmro zgrada

Палатата на ВМРО-ДПМНЕ под хипотека

ВМРО-ДПМНЕ неколку дена пред изборите зела кредит од три милиони евра од Комерцијална банка и за таа цел го заложила под хипотека новото седиште, палатата „Христо Татарчев“, кое се наоѓа веднаш до скопското шеталиште, улица „Македонија“.

Како што пишува во Службен весник, партијата зела рамковен риволвинг кредит, што значи дека не морала да ги подигнe сите три милиони евра одеднаш.

Освен својот дел од објектот, ВМРО-ДПМНЕ во банката заложила и подвижен имот и опрема.

Прашавме во партијата за што им требаат парите, колку години ќе го враќаат кредитот и дали под хипотека го ставиле целото седиште и од таму рекоа дека ќе одговорат во наредните неколку дена.

Прочитајте повеќе на Призма.мк

Слични написи

Hristijan-Kostov

Костов: Болницата „8 Септември“ има долг од пет милиони евра

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра или околу 243 милиони …