понеделник , 21 август 2017
borut

Претседателските избори во Словенија на 22 октомври

Претседателот на словенечкиот Парламент, Милан Брглез денеска ги закажа претседателските избори за 22 октомври. Петгодишниот мандат на актуелниот претседател Борут Пахор истекува на 22 декември. Сите претседателски кандидати мора да бида познати најмалку 25 дена пред изборите. Пахор веќе најави дека ќе се кандидира за втор мандат.

Слични написи

timthumb (31)

Уапсен бизнисменот Бенџамин Штајнмец

Милијардерот Бенџамин Штајнмец, кој е сопственик на низа компании во земји на Балканот, меѓу кои …