недела , 22 октомври 2017
den-boshnjaci

Презентација на истражување за состојбата на Бошњаците во Македонија

Ќе бидат презентирани и резултатите од спроведената анкета во која учествувале 1.200 испитаници-Бошњаци за предизвиците и проблемите со кои се соочува бошњачкото население во Македонија. Истражувањето е поддржано од Фондацијата отворено општество-Македонија.

За значењето на образование на босански јазик ќе зборува Сеад Шемсовиќ, професор на универзитетите во Сараево и Нови Пазар.

Заменик-директорот на Агенцијата за остварување на правата на заедниците, Џелал Хоџиќ –Џељо, пак, ќе говори за моменталната состојба на Бошњаците во Македонија, како и за начините да ги остваруваат своите права.

Бошњачкиот истражувачки центар – Lilium Bosniacum овој настан го организира по повод Меѓународниот ден на Бошњаците – 28-ми Септември.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …