недела , 20 август 2017
169550

Промоција на „Предлог на граѓанските организации за итни демократски реформи“

Претставници на граѓанските организации денеска го презентираа документот „Предлог на граѓанските организации за итни демократски реформи“.

Овој документ претставува надградба на предлогот за итни демократски реформи подготвен од група граѓански организации и експерти во јули минатата година.

Целта на документот, според Институрот за демократија Societas Civilis организаторите, е да даде поттик, насоки и детални активности кои се неопходни за враќање на демократските стандарди и вредности, за постигнување напредок во одредени области од јавните политики, како и за враќање на довербата на граѓаните во клучните државни институции.

Слични написи

Hristijan-Kostov

Костов: Болницата „8 Септември“ има долг од пет милиони евра

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра или околу 243 милиони …