недела , 20 август 2017
avtobus

Првиот Toyota автобус на водород почна да вози во Токио

Toyota го достави првиот автобус на водород до Бирото за транспорт во Токио, кој ќе почне да вози редовно од март годинава. Во текот на март уште еден таков автобус ќе почне да вози по улиците во Токио. Зелените автобуси ќе можат да превезат до 76 патници. Благодарение на системот Toyota Fuel Cell System ќе се создаваат 228 kW енергија.

Овој е првиот од флотата од 100 такви автобуси кои се планира да бидат пуштени во употреба до Олимписките игри во Токио во 2020 година. Овој иновативен систем на Toyota за прв пат беше инсталиран во автомобилот „мираи“. Тој се состои од 10 резервоари со 600 литри водород под висок притисок кој потоа ги напојува хибридните батерии.

Слични написи

beni

Немој да се курчиш-нова песна на Бени & Нон стоп

„Никој не се смее, сè полудено“. Се само еден стих од новиот рокенрол на Бени …