сабота , 21 октомври 2017
QYRA_FS mit Ampullen

Qyra intensive care collagen – Природен регенератор на кожата

Употребата на колагенските пептиди како најмодерен пристап во сите области на современата медицина, како ортопедијата, трауматологија, естетска хирургија и дерматологија е се поактуелна тема.

Како оргинатор на овие биоактивни колагенски пептиди ( на оваа терапија ), не само во Р. Македонија и во светски рамки е GELITA GMBH која во 2015 година го престави на пазарот во светот –  првиот стимулатор на природниот колаген – Qyra intensive care collagen. Биоактивните колагенски пептиди – Verisol ја регенерираат и обновуваат кожата, ја зголемуваат нејзината еластичност и хидратација, ги намалува веќе постоечките брки и спречува создавање на нови, го намалува целулитот, ги зајакнува ноктите и косата.

Благодарение на Хелиос Медикал од Скопје од 2016 година Qyra е достапна и на пазарот во Р. Македонија. Станува збор за мала, но една од најбрзорастечките компании во Македонија, која успешно се бори со фармацевските гиганти.

Застапник е на три врвни компании LCA Франција, DoppelHerz Германија и Gelita GMBH Германија.

Како странско преставништво е веќе претпознатлив бренд кој има една цел, здрави и задоволни пациенти кој бараат квалитет и оргинал.

Хелиос Медикал е присутен во многу бројни настани, предавања и донации. Една од последните е концертот на мега популарната Лепа Брена во Скопје. Како еден од генералните спонзори Хелиос Медикал имаше можност да ја запознае Лепа Брена со уникатниот производ Qyra и успеа да остври една одлична соработка за промоција на овие пептиди на пазарот во Србија.

 

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …