недела , 24 септември 2017
vistinata za makedonija

РЕВОЛУЦИОНЕРМК НЕМА ДА ГО ПОЧИТУВА ЦЕНЗОРСКИОТ ЗАКОН ! СЛУШНЕТЕ ГИ СИТЕ “БОМБИ” НА ОПОЗИЦИЈАТА

revolucionermk logo
Редакцијата на интернет порталот РЕВОЛУЦИОНЕРМК ги известува своите читатели дека нема да го политува црнзорскиот закон со кој се забранува објавување на “бомбите” на сдсм.

Како што ветивме уште на почетокот на проктот “Вистината за Македонија”, и покрај тогашната забрана од Јавното обвинителство да се објавуваат прес конференциите на СДСМ, ние како медиум објавувавме и тогаш а ќе објавуваме и сега, доколку биде изгласан овај цензорски закон, со кој се предвидува затворска казна и до четири години.

Член 16

Се гарантира слободата на уверувањето, совеста, мислата и јавното изразување на мислата.
Се гарантира слободата на говорот, јавниот настап, јавното информирање и слободното основање на институции за јавно информирање.
Се гарантира слободниот пристап кон информациите, слободата на примање и пренесување на информации.
Се гарантира правото на одговор во средствата за јавно информирање. Се гарантира правото на исправка во средствата за јавно информирање. Се гарантира правото на заштита на изворот на информацијата во средствата за јавно информирање.
Цензурата е забранета.

Во продолжение слушнете ги сите “бомби” од проектот  “Вистината за Македонија”:

Редакција РеволуционерМк

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …