вторник , 24 октомври 2017
Oliver-696x812

Ристовски: Зврлевски молчеше и го гледаше криминалот на ВМРО-ДПМНЕ

Републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски го претставуваше обвинителството со молчење и не презема никаква активност за расчистување на криминалот на ВМРО-ДПМНЕ, рече денеака Оливер Ристовски, заменик министерот за правда, образложувајќи го во Собранието предлогот за разрешувањето на Зврлевски.

– За жал во Основното јавно обвинителство во периодот од јануари 2013-та година до денес го претставуваше личност која не ја почитуваше својата задача и не ја извршуваше доследно, рече Ристовски.

Тој додаде дека барањето за разрешување е во согласност со Законот за Јавно обвинителство.

-Кога се работи за Зврлевски, Владата смета дека се исполнети сите услови за разрешување. Тоа се јави како одговор на несовесното вршење на обвинителската дејност. Ако Зврлевски си ја вршеше совесно работата немаше да дојде до ова, рече Ристовски.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …