петок , 22 септември 2017
kolonaID-id-540x320

Русија предупредува на ширење на ИД кон Европа

kolonaID-id-540x320Терористичката организација Исламска држава се шири и веќе објави намера да се прошири во Европа, Русија и Централна Азија, изјави заменикот руски министер за одбрана Анатолиј Антонов.

На конференција за безбедноста во Кина, тој предупреди дека квази државата ИД има стабилни извори на приходи и добро опремена војска.

Антонов истакна дека постои големо барање за стратегија за политичка стабилизација и економско опоравување на Блискиот исток и Северна Африка.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …