сабота , 23 септември 2017
putin1

Руската економија го достигна врвот на кризата

putin1Руската економија се прилагоди на новите услови, врвот на кризата веќе е достигнат, рече денеска претседателот Владимир Путин.

– Секако, ние се соочивме со појавата на кризата. Некои експерти сметаат, а јас се согласувам со нив, дека врвот на кризата веќе е достигнат и оти економијата е целосно прилагодена или со сигурност се прилагодува на променетите услови на економски живот – оцени Путин.

Рускиот претседател додал дека тоа се првите знаци на стабилизација, без разлика на тоа што во некои области на економија се забележува пад, што не е случај со земјоделството.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …