понеделник , 25 септември 2017
ilijeska izlozba

Самостојна изложба на Павлина Илијеска во Прилеп

ilijeska izlozba
Во ликовниот салон на ЦК “Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена самостојната изложба на слики „Милоста на боите“ од уметникот аматер Павлина Илијеска.

На првата самостојна изложба пред сограѓаните Илијеска ќе се претстави со 30 дела.

Павлина Илијеска подолги години живее и твори во Лерин, Грција, каде имала групни и самостојни изложби. Преокупација и е овековечување на природата – морето, езерото, реките, планините.

Изложбата ќе биде отоврена во сабота, 24-ти октомври во 12 часот.

Слични написи

deca2

Како да ги привлечеме младите читатели во библиотеката на тајните?

Како книгата да се приближи до децата, на кои современите технологии и социјалните медиуми постојано …