вторник , 24 октомври 2017
sdsm-sediste098-639x320

СДСМ е јасно определена за независни медиуми и независно судство

СДСМ како политичка партија секогаш се залагала и ќе се заложува за слобода на медиумите и објективно, професионално и непристрасно известување на медиумите.

Апсурдни се обвинувањата на телевизијата НОВА дека СДСМ била против слобода на изразување, само затоа што нивниот сопственик, Сеад Кочан, бизнис партнер на Никола Груевски е осомничен за криминал.

СДСМ јасно е определена за независни медиуми што ќе ја гарантираат слободата на мислата и изразувањето, исто како и за независно судство, кое што ќе обезбеди правда во Македонија, затоа што независноста на институциите во државата се темел на демократијата.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …