вторник , 24 октомври 2017
sdsm-sediste098-639x320

СДСМ го комплетира тимот со кандидати за градоначалници: Димтириевски во Куманово, Јовановски во Прилеп, Мицевски во Паланка

СДСМ го комплетира тимот со кој ќе настапи на претстојните локални избори. Откако ги промовираше кандидатите за градоначалници на Скопје и скопските општини, социјалдемократите ги избираат адутите со кои ќе ги освојуваат и другитре поголеми општини во земјава.

По три мандати на Зоран Дамјановски, СДСМ одлучи овојпат во Куманово да настапи со пратеникот Максим Димитриевски, кој беше долгоогодишен советник во општината. Тој ќе му се спротивстави на Зоран Ѓорѓиевски, преку кој ВМРО-ДПМНЕ ќе се обиде за прв пат да ја освои оваа општина.

Владејачката партија во Прилеп, пак, го кандидира директорот на градската болница Илија Јовановски, кој ја доби довербата да го детронизира Марјан Ристески од ВМРО-ДПМНЕ по три последоветални градоначалнички мандати.

Понатаму, кандидат за градоначалник на Крива Паланка ќе биде Борјанчо Мицевски, на Берово Ѕвонко Пеќевески, на Виница Ивица Димитров, на Делчево Горан Трајковски, на Гевгелија Сашо Поцков, на Кавадарци Бетиан Китев, на Неготино Тони Делков…

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …