вторник , 26 септември 2017
sdsm-sediste098-639x320

СДСМ: Ќе има ревизија на сите трошења на пари на граѓаните од Груевски и соработниците

„Граѓаните на Р.Македонија набргу ќе ја добијат новата реформска Влада којашто детално ќе ги преиспита сите задолжувања коишто беа направени на крајно нетранспарентен начин изминативе години, а исто така ќе направи и детална ревизија на сите нетранспарентни и трошења на парите од Буџетот на Р.Македонија

Досегашната власт на Никола Груевски го издигна јавниот долг на историски највисоко ниво досега во висина од најмалку 4.7 милијарди евра. Пред 11 години, во 2006 година, јавниот долг изнесуваше само 1.8 милијарди евра.

Новата реформска Влада транспаретно и отчетно ќе раководи со јавните финансии и граѓаните ќе ги добијат сите потребни информации за нетранспаретните задолжувања и трошења направени изминативе години. За сите евентуални злоупотреби со пари на граѓаните ќе следува одговорност“ се вели во соопштението на СДСМ.

Слични написи

dragan tevdovski

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за управување со јавните финансии …