среда , 20 септември 2017
sdsm-sediste098-639x320

СДСМ: Не постојат никакви пречки, Иванов да го даде веднаш мандатот!

„Не постојат повеќе никакви пречки мандатот за нова Влада веднаш да биде доделен. Ѓорѓе Иванов нема повеќе никакви изговори за да ја исполни својата уставна обврска кон граѓаните на Р.Македонија. Државен интерес на граѓаните на Р.Македонија е да добијат Влада како што изгласаа којашто ќе ја придвижи земјата напред во евро-атлантските процеси и ќе обезбеди квалитетен живот за сите и тоа ќе се случи.

Ќе биде реафирмирана и Програмата на новата реформска Влада што ја гарантира унитарноста и независноста на државата.

На граѓаните на Р.Македонија итно им е потребно смирување на политичката и економската состојба во државата.

Тоа ќе го обезбеди новата реформска Влада.

Затоа ова е врвен државен интерес и секое спротивставување на мирен трансфер на власта повлекува одговорност.

Граѓаните сакаат Македонија интегрирана во ЕУ и НАТО како дел од цивилизираниот демократски свет!

Македонија мора да оди и ќе оди напред!

Ги повикуваме сите во државата конструктивно да се вклучат во демократските процеси, што се незапирлив процес“, се вели во соопштението на СДСМ.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …