недела , 22 октомври 2017
karpalak prilep 1

СДСМ Прилеп: 14 почит и незаборав за прилепските бранители!

karpalak prilep 1
14 години почит и незаборав за 10-те прилепски бранители, свирепо и кукавички убиени во заседа кај месноста Карпалак. И после 14 години останува горчина и мачнина во срцата на сите прилепчани, потсетувајќи се на тој суров ден во 2001-та.

Но, во исто време, 14 години гордост и почит за покажаната храброст и пожртвуваност, достојна на припадници на градот Херој.

СДСМ Прилеп се поклонува пред споменот на прилепските бранители кои го положија животот во одбрана на татковината. Засекогаш ќе го славиме нивниот патриотски чин.
Нека им е вечна слава!

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …