вторник , 26 септември 2017
132828422-540x320

SeaXplorer супер јахта на холандската Damen Group

132828422-540x320
Една од водечките компании која изработува луксузни јахти, холандски Дамен Груп, претстави SeaXplorer јахта во Монако.

Револуционерниот дизајн на јахтата ветува дека тоа ќе биде прв брод кој ќе може да плови во кој било дел од Земјата.

SeaXplorer e прва јахта во светот која исполнува барања на Поларниот кодекс и е способна да пробива мраз на Арктикот. Истовремено, може да се користи и за пловидба по зафрлени тропски подрачја.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …