вторник , 24 октомври 2017
jugohrom-protest

Синдикатот на „Југохром“ со едночасовна блокада побара да проработи комбинатот

Вработените во комбинатот „Југохром“ денеска точно напладне излегоа на протест во Скопје и еден час ја блокираа крстосницата пред Судска палата. Тие бараат да се вратат на своите работните места.

Синдикатот на „Југохром“ бара да се тргне забраната за работа на фабриката затоа што, како што велат, возможно е поставувањето филтри во текот на работниот процес.

Во моментов, вработените од „Југохром“ се во Инспекторатот на Министерството за животна средина, каде што треба да достават протестно писмо. Тие бараат се повлече мерката за забрана за работа на комбинатот, од каде егзистенција обезбедуваат неколку илјади жители на Јегуновце и на регионот.

„Југохром“ по барање на Државниот инспекторат за животна средина не работи од почетокот на месецот, кога беа исклучени печките, бидејќи сè уште не се поставени филтрите за отпрашување.

Иако печките се исклучени, вработените велат дека мерните станици во Тетово бележат висока концентрација на штетни честички во воздухот.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …