вторник , 26 септември 2017
migrant

Словенија го активира механизмот за цивилна заштита на ЕУ

migrant
Соочена со големиот бран бегалци, Словенија го активира механизмот за цивилна заштита на ЕУ во барање помош. изјави портпаролката на ЕК Наташа Берто.

Како што јави СТА, Берто на Твитер наведе дека Словенија го активирала механизмот кој им овозможува на државите-членки да добијат нефинансиска помош во период непосредно по катастрофа, по вчерашната посета на комесарот за миграции, внатрешни работи и државјанство Димитрис Аврамопулос.

Претставничката на ЕК Мина Андреева наведе дека Словенија барала шатори, ќебиња, постелина и други работи неопходни за имигрантите.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …