петок , 22 септември 2017
36708-680x365_c

Службен весник: Одлуката за избор на собраниски спикер ќе се објави следната недела

Барањето за објавувањето на Одлуката за избор на претседател на Собранието на Република Македонија за која во јавноста беа изнесени повеќе шпекулации, е доставено, информира ЈП „Службен весник на Република Македонија“.

„Согласно со позитивните законски прописи во однос на поднесеното барање, Одлуката за избор на претседател на Собранието на Република Македонија ќе биде објавена во првиот нареден број на „Службен весник на РМ“ во почетокот на наредната недела“, се наведува во соопштението на Службен весник.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …