петок , 22 септември 2017
sobotka

Соботка планира да поднесе оставка кон средината на овој месец

Чешкиот премиер Бохуслав Соботка нема да поднесе денеска оставка, но планира тоа да го направи кон средината на овој месец, изјави неговиот портпарол.

Како што се наведува, Соботка ќе го информира шефот на државата Милош Земан за ситуацијата во владејачката коалиција и ќе одреди датум кога официјално ќе поднесе оставка, најверојатно по враќањето на чешкиот премиер од Кина во втората половина на мај.

Соботка неочекувано во вторникот објави дека тој и неговата Влада ќе се повлечат од позициите, шест месеци пред истекот на нивниот мандат.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …