вторник , 24 октомври 2017
sobranie

Собранието денеска ќе почне да расправа за разрешувањето на Зврлевски

Предлогот на Владата да биде разрешен јавниот обвинител на Република Македонија, Марко Зврлевски, денеска е првата точка на четвртото продолжение на шестата седница на Собранието на Република Македонија.

По претходните продолженија, кои ги одбележаа долги и не многу содржајни расправи од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и од нејзината коалиција, се очекува во 11 часот денеска да почне расправата за владиниот предлог да се разреши Зврлевски.

Ако сè оди според деловникот, прво претставникот на Владата треба да го образложи предлогот, а потоа Зврлевски има право да се произнесе по тој предлог.

Вчера, на третото продолжение на седницата, со 91 глас „за“ и без ниту еден против и воздржан беше усвоена одлуката за давање согласност на општите акти на Народниот правобранител и претседателот на Собранието, Џафери, ја отвори петтата точка од дневниот ред на шестата пленарна седница.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …