вторник , 26 септември 2017
katicajanevazahugo

Советот на обвинители не го изгласа тимот на Јанева, филтерот го поминаа само седум обвинители

katicajanevazahugo
Советот на јавни обвинители на даде зелено светло за сите обвинители кои ги предложи како свој тим, специјалната обвинителка Катица Јанева.

Тие се согласија само за седум обвинители од предложените 14 обвинители кои ги предложи Јанева, која и самата не знаеше кој е избран. Ги слушна кога ги слушнаа и новинарите.
Јанева кажа дека е назадоволна од овој однос на обвинителите и дека е прекршен договорот од Пржино.
Од скопското обвинителство никој не е избран, а Јанева упати апел до медиумите за да се изврши притисок да го добие тимот што и е потребен за да може да ја врши работата за која е избрана.

-Барам помош од медиумите, странците сами ќе ја видат ситуацијата, нема што да ги известувам, рече Јанева.

Таа не е задовлна и кажа дека ќе преземе чекори Советот да ги избере сите обвинители.

Подоцна поопширно на истата тема.

Слични написи

blokator

Блокатори за мобилни телефони во Идризово

Блокатори за мобилни телефони се поставуваат во истражниот затвор во Шуто Оризари кога од фејсбук-профилот …