сабота , 21 октомври 2017
vitamins-minerals

Таблица на витамини

Витамини
Витамините се природни супстанци во храната, неопходни за телото да може совршено да функционира. Секој витамин има своја улога во организмот. Витамините се воглавно активни во развој на нервниот систем, видот, бројни хемиски реакции во организмот, но и во минерализација на коските.

Минерали
Минералите се многу важни за здравјето, а по пат на храната непрекинато се обновуваат во нашиот организам. Прочитајте во кои намирници можете да ги најдете, како да препознаете кога му недостасуваат на вашиот организам и како допринесуваат за нашето здравје.

Кога постои поголема потреба за витамини
Сознајте во кои животни ситуации нашето тело има потреба за поголема доза на минерали и витамини, засилете го својот одбранбен систем и сочувајте го здравјето.

Сочувајте ја младоста со помош на витамините
Некои од витамините и минералите се посебно делотворни во зачувување на кожата и косата, како и на целокупното одржување на младото тело.

Што им „пречи“ на витамините и на минералите
Антивитамините и антиминералите се фактори што ги уништуваат витамините и минералите, поради што е потребно да се земаат поголеми количини на состојки кои ви недостасуваат.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …