вторник , 26 септември 2017
epa02877771 Thai Former Prime Minister Thaksin Shinawatra gestures during a press conference at the Foreign Correspondents' Club of Japan in Tokyo, Japan, 23 August 2011. The exiled Thai leader is in Japan to survey the damage in the 11 March tsunami-stricken areas. Thaksin, who was ousted as prime minister in a 2006 military coup, was granted an entry visa by Japan a few weeks after his youngest sister Yingluck Shinawatra became Thailand's first ever female Prime Minister.  EPA/FRANCK ROBICHON
epa02877771 Thai Former Prime Minister Thaksin Shinawatra gestures during a press conference at the Foreign Correspondents' Club of Japan in Tokyo, Japan, 23 August 2011. The exiled Thai leader is in Japan to survey the damage in the 11 March tsunami-stricken areas. Thaksin, who was ousted as prime minister in a 2006 military coup, was granted an entry visa by Japan a few weeks after his youngest sister Yingluck Shinawatra became Thailand's first ever female Prime Minister. EPA/FRANCK ROBICHON

Тајланд издаде формален налог за апсење на избеганиот поранешен премиер Шинаватра

epa02877771 Thai Former Prime Minister Thaksin Shinawatra gestures during a press conference at the Foreign Correspondents' Club of Japan in Tokyo, Japan, 23 August 2011. The exiled Thai leader is in Japan to survey the damage in the 11 March tsunami-stricken areas. Thaksin, who was ousted as prime minister in a 2006 military coup, was granted an entry visa by Japan a few weeks after his youngest sister Yingluck Shinawatra became Thailand's first ever female Prime Minister.  EPA/FRANCK ROBICHON
epa02877771 Thai Former Prime Minister Thaksin Shinawatra gestures during a press conference at the Foreign Correspondents’ Club of Japan in Tokyo, Japan, 23 August 2011. The exiled Thai leader is in Japan to survey the damage in the 11 March tsunami-stricken areas. Thaksin, who was ousted as prime minister in a 2006 military coup, was granted an entry visa by Japan a few weeks after his youngest sister Yingluck Shinawatra became Thailand’s first ever female Prime Minister. EPA/FRANCK ROBICHON

Судот во Бангкок денеска издаде и формален налог за апсење на поранешниот премиер Таксин Шинаватра, кој беше сменет со воен удар во 2.06 година, а од тогаш е во егзил во странство.

Криминалниот суд во Бангкок најде основа за апсење поради непојавувањето на Таксин пред суд, а беше обвинет дека во мај годинава на меѓународен собир во Сеул необјективно го критикувал најновиот воен удар, со кој во мај минатата година од премиерската позиција беше сменета неговата сестра Јинглук Шинаватра. Обвинението за лажна изјава го предложи армијата, а во меѓувреме на Таксин Шинаватра му е поништен дипломатскиот пасош, а тој сега има црногорски.

Тајланд има договори за екстрадикција само со неколку држави, така што е малку веројатно дека Таксин Шинаватра ќе престојува во држава која би го спровела налогот за негово апсење. Тајландските медиуми јавија дека поранешниот премиер сега живее во Дубаи.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …