вторник , 26 септември 2017
aleporushevini

Терористи малтретираат роднини на бегалци од Алепо

Терористите во сирискиот град Алепо ги фаќаат и ги малтретира роднините на оние кои излегуваат од градот со хуманитарни коридори.

Тие ги користат цивилите како жив штит.

„Речиси сите бегалци ги оставиле роднините од другата страна. Зборуваат дека е вистински пекол. Терористите  фатиле неколку роднини на оние кои успеале да избегаат. Сега сите се во затвор. Зборуваат дека ги мачат. Се плашиме“ –  раскажува еден од жителите, кој излегол од источниот дел на Алепо.

Бегалците кои успеале да избегаат, молат нивните имиња да не бидат откриени, а лицата  да не бидат прикажани во медиумите.

Возрасен маж со две деца до него вели дека ја оставил својата ќерка со сопругот во градот и се надева дека и тие ќе избегаат.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …