недела , 24 септември 2017
metalska-industrija

Цените на индустриските производи на странските пазари опаѓаат

metalska-industrijaПродажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски за 2,3 проценти на месечно ниво, а за 3,5 проценти на годишно ниво, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Во август 2015 година, во споредба со јули годинава, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски во секторот рударство и вадење камен за 2,6 проценти, а во секторот преработувачка индустрија за 2,3 проценти.

Слични написи

dragan tevdovski

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за управување со јавните финансии …