недела , 20 август 2017
twitterapi-539x230

Твитер ги засилува мерките против говор на омраза

Социјалната мрежа Твитер соопшти дека ја проширува својата кампања против говорот на омраза, па администраторите почнаа според ИП адреси да ги идентификуваат луѓето кои се блокирани поради насилнички говор и однесување, и така ќе им биде забрането да отвораат нови профили.

Твитер исто така ќе воведе и тн. „безбедно пребарување”, функција која ќе ги потиснува сите потенцијално чувствителни содржини и објави од блокираните или пријавени адреси. Таквите „твитови” нема да се бришат, но нема ниту да се појавуваат во резултатите од пребарувањето.

Новите мерки подразбираат и маргинализирање на агресивните и „несоодветни” одговори, кои ќе останат јавно достапни во пребарувањето, но нема да се појавуваат насекаде.

Слични написи

beni

Немој да се курчиш-нова песна на Бени & Нон стоп

„Никој не се смее, сè полудено“. Се само еден стих од новиот рокенрол на Бени …