вторник , 26 септември 2017
gorgeEU-640x320

Убила ме туѓа срамота: Еве како Ѓорѓе Иванов на претстави Македонија во Брисел

gorgeEU-640x320
Македонскиот претседател во Брисел на новинарските прашања и во обраќањето ниту говореше англиски, ниту разбираше што го прашуваат.

Можеби затоа не сред обраќање мафташе со рацете панично барајќи помош од Ивица Боцевски, кој од недомна е во неговиот кабинет.

Иванов, кажа дека сега е моментот кога треба да се покаже колку соседите се меѓусебно искординирани и солидарни и заедно да одговорат на предизвиците.

– Очекуваме дека Грција ќе соработува комплетно во оваа бегалска криза и ќе ги разменува податоците кои се неопходни за да знаеме како да се справуваме бидејќи има денови кога и до 10.000 ни доаѓаат бегалци на територија на Република Македонија, изјави вчера Иванов на прес -конференција во Брисел.

Тој кажа и една мисла од Бенџамин Френклин: „Ако не се држиме заедно ќе висиме одделно“ – а преведе Ивица Боцевски.

Слични написи

blokator

Блокатори за мобилни телефони во Идризово

Блокатори за мобилни телефони се поставуваат во истражниот затвор во Шуто Оризари кога од фејсбук-профилот …