недела , 22 октомври 2017
internet

„Унет“: Веб-страниците паднаа поради енормно зголемен сообраќај кон серверите

Нефукнционирањето на одреден број информативни веб-страници во саботата се должи на зголемување на сообраќајот кон серверите на македонскиот провајдер „Унет клауд“ од повеќе сервери и локации надвор од државата, соопштија од „Унет“.

„Бидејќи тој неконтролиран сообраќај, кој многукратно ги надминувал заштитните капацитети на линкот, константно се зголемувал, кај нашиот интернет-провајдер до 5 часот почнале да се појавуваат проблеми на глобално ниво, по што биле активирани заштитните механизми на интернет-провајдерот и интернет-сообраќајот, со што превентивно линкот кон „Унет“ бил целосно прекинат“, велат од „Унет“.

Од „Унет“ информираат дека проблемот веднаш бил пријавен кај провајдерот кој направил анализа и увидел е дека се работи за генерирање на огромен сообраќај кон „Унет“ од страна на повеќе локации низ светот.

Корисниците почнале да добиваат пристап со повремени прекини до своите сервиси околу 11 часот, а во 12.30 часот интернет-сообраќајот бил целосно стабилизиран, со што сите сервиси почнале да функционираат нормално.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …