вторник , 26 септември 2017
stefan bogoev

(ВИДЕО) Богоев: Направивте ѕид на плачот, ни ги избркавте другарите и другарките

stefan bogoev
На денешната дебата во Собранието е информацијата за иселувањето, особено на младите од Македонија.

Стефан Богоев преку конкретни примери зборуваше за големиот егзодус што ни се случува, посочувајќи судбини на млади кои живеат и работат во странство.

…За судбините на Валентин, Никола, Игорчо, Дејан… работат и живеат во странство, затоа што тука не се партиски подобни и немаат шанса за работно место. Другите земји повеќе го вреднуваат нивното знаење и труд.

Дел од говор:

“Зарем треба стотици илјади вакви слики, зарем треба на плоштад, македонски ѕид на плачот да направиме. И вас сето тоа ви е интересно? Другарите и другарките ми ги избркавте. Само по Facebook и Skype се гледаме. Вас не ве интересира, затоа што вашите блиски се сместени во администрација. Каде ви е човечноста?”

Слични написи

blokator

Блокатори за мобилни телефони во Идризово

Блокатори за мобилни телефони се поставуваат во истражниот затвор во Шуто Оризари кога од фејсбук-профилот …