недела , 24 септември 2017
Праведни даноци, наместо заштита на богатите 8

(ВИДЕО) Дебата: Праведни даноци, наместо заштита на богатите

Праведни даноци, наместо заштита на богатите 8
Денешната централна дебата во Скопје на тема Праведни даноци наместо заштита на богатите, предизвика вистинска плодна расправа за последиците од рамните даноци врз грбот на граѓаните и размена на мислења за праведните даноци што ги предлага СДСМ во рамки на проектот Визијата за Македонија. Оваа мерка наиде на одобрување кај граѓаните и експертската фела.

Во дебатата со свои размислувања и сугестии учествуваа професори, претставници на невладиниот сектор со познавања во областа, граѓани. Сите мислења и предлози се внимателно забележани и ќе бидат земени предвид при заокружувањето на Програмата.

Во продолжение проследете ги дискусиите на Драган Тевдовски, претседател на Комисијата за економија и Кире Наумов, претседател на Комисијата за финансии.


(Драган Тевдовски)


(Кире Наумов)

 

Слични написи

dragan tevdovski

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за управување со јавните финансии …