сабота , 23 септември 2017
VizijataZaMakedonija8

(ВИДЕО) Глад за дебата: Воведуваме контрола над власта и имаме Визија за Македонија

VizijataZaMakedonija8
Крај за комодитетот, воведуваме контрола врз власта е темата на втората централна дебата којашто се реализираше денеска во Скопје, во рамки на проектот Визијата за Македонија.

„На големиот државен празник 11 Октомври разговаравме дали можеме да го одблокираме закочениот континуитет на одржување и развивање на вековните стремежи за слободна и просперитетна Република Македонија.

Разменувавме мислења за начините на ослободување на контролните механизми врз власта: како до надворешна контрола на МВР и УБК и полиција за граѓаните, а не за власта, како до професионални медиуми ослободени од стегите на власта, како да се заштитат човековите права и институциите на работат за интересите на граѓаните, а не за интересите на власта.

Денешната плодна расправа, на којашто имаше голем број граѓани, претставници на граѓански здруженија, од НВО секторот, покажа дека во јавноста постои буквално глад за дебата“, се вели во соопштението на СДСМ.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …