недела , 24 септември 2017
tastatura

(ВИДЕО) Колку е “чиста” вашата тастатура ?

tastatura
Сигурно ви се познати истражувањата кои докажуваат дека ВЦ школката е помал расадник на бактерии отколку тастатурата на еден обичен компјутер.

Колку често ја чистите тастатурата или пак слушалките од мобилниот?

Помислете само колку бактерии ви се насобираат дневно на кожата преку нив.

Едно истражување покажало дека во текот на еден час лицето го допираме најмалку 4 пати. За да ги спречите воспаленијата кои се појавуваат на кожата поради бактериите кои ви се наоѓаат на тастатурата, мобилните и слушалките – чистете ги еднаш неделно.

Еве како и да го направите тоа:

 

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …