недела , 22 октомври 2017
11801952_10207009070486949_1905891045_n-640x320

(ВИДЕО) Проработи новата фонтана на скопскиот плоштад

11801952_10207009070486949_1905891045_n-640x320Површинската фонтана на скопскиот плоштад повторно е ставена во употреба, а како и првиот пат кога било пробно, и сега се појавија првите капачи.

Дел од луѓето се замиваат, дел ги ладат нозете во овие топли денови.

Фонтаната има правоаголна форма, со димензии 20 на 10 метри и вкопано армирано-бетонско корито.

11830096_10207009137568626_651001756_n

Површината врз армирано-бетонското корито е изработена од светлосиви гранитни плочи со димензии 60 на 60 сантиметри и со дебелина од 10 сантиметри.

11846042_10207009067326870_2034752709_n

На плочите од фонтаната поставени се ЛЕД светилки со отвори за вградување млазник.

11823979_10207009068166891_1499720865_n

Фонтаната ја сочинуваат 128 млазници со 128 светилки кои се уклучени и во текот на денот.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …