вторник , 26 септември 2017
VizijataZaMakedonija5

(ВИДЕО) СДСМ: Застануваме зад работниците и отвораме иднина за младите дома

VizijataZaMakedonija5
Денеска во Скопје, на дебатата Пристојна работа, во рамки на проектот Визијата за Македонија, разменувавме визии со граѓаните, како заедно да обезбедиме иднина за младите дома и пристојна работа за работниците. Во овие услови на безработица, кога примањата на вработените се на граница на егзистенцијална издржливост, тешко е и да се замисли да се говори за пристојна работа.

Претседателката на Комисијата за труд и социјална политика, Мила Царовска и претседателот на Комисијата за економија Драган Тевдовски објаснија како СДСМ тоа ќе го постигне и го соопштија децидниот став на СДСМ: Застануваме зад работниците и отвораме иднина за младите дома.

Ги слушнавме мислењета, сугестиите и предлозите од граѓани, граѓански здруженија и невладиниот сектор на кои искрено се заблагодаруваме и коишто внимателно се разгледуваат при заокружувањето на Програмата, велат од СДСМ.

Слични написи

dragan tevdovski

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за управување со јавните финансии …