недела , 22 октомври 2017
kolatetovsko

ВИДЕО: Силата со која надојдената Пена поместуваше куќи и автомобили

kolatetovskoЗа време на поројните дождови кои завчера најлошо го погодија тетовскиот регион, надојдената Пена имаше моќ да повлече со себе се што и стои на патот.

На социјалните мрежи се појави видео снимка на која се гледа леснотијата со која реката ги повлекува со себе паркираните автомобили, како навлегува во улиците и ги уништува куќите.

Поплавата во Тетово предизвика големи материјални штети, а зеде и човечки животи. Во невремето загинаа четири лица: Х.Ф. (83) и А.М. (14) од Шипковица, А.И. (7) од Тетово и Р.А. (15) од Шипковица.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …