вторник , 26 септември 2017
jobar-damasjk-552x320

ВИДЕО: Снимки од дрон во текот на борбите во Дамаск

jobar-damasjk-552x320Сириската армија покрена офанзива на повеќе локации, а една од важните битки се води во предградието на Дамаск. Населбата Џобар веќе подолго време е во рацете на терористите, а обидите за нивно чистење беа несупешни, затоа што имаа ископано и беа скриени во бројни подзмени тунели.

Со руската воена интервенција, сириската армија тргна во акција во нов напад на Џобар. Снимките направени од дрон покажуваат колку е уништен градот. Некогаш убавата населба е сега целата во урнатини и во шут. Во неа нема повеќе цивили, дронот сними тенкови во напад и борци кои трчаат во засолниште и ровови.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …