сабота , 23 септември 2017
maxresdefault-685x320

ВИДЕО: Туркање и судир на деканот и студентите на Правен факултет во Белград

maxresdefault-685x320
Студентите на Правниот факултет во Белград тврдат дека физички биле нападнати од деканот Сима Аврамовиќ и дека им било оневозможено да везат во Амфитеатарот за да ја одржат најавената средба во 12 часот.

По пет дена блокада и физички пресметки, студентите и Управата на факултетот сепак денеска постигнаа договор.

Студентите ја блокираа наставата барајќи да се исполнат девет услови, а веке дел се прифатени.

Деканот демантираше дека нападнал физички студенти, но и дека воопшто ќе поднесува кривични пријави, туку само постапка за дисциплинска одговорност поради блокирање на наставата.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …