среда , 18 октомври 2017
windows10-540x320

Виндоуз 10 има алатка за блокада на собрани лични податоци

windows10-540x320
Програмерот Сајед Кази развил мала апликација, бесплатна и лесна, која овозможува со неколку кликови да се блокира собирањето лични податоци на новиот оперативен систем на Мајкрософт, Видоуз 10.

Апликацијата со отворен код „Disable Windows 10 Tracking“ може да се преземе преку платформата GitHub.

Алатката ќе овозможи деактивирање на собраните податоци, одредени услуги и повеќе извори за „трекинг“ – следења.

Таа веројатно ќе биде ажурирана во зависност од потребите.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …