понеделник , 23 октомври 2017
vladaRM-670x320

Владата ќе ги преиспитува критериумите за членство на државни службеници во одбори и совети

На вчерашната владина седница министрите разговарале за анализа и усогласување на критериумите според кои државни службеници се бираат и учествуваат во работата на управни одбори, совети, комитети и државни тела.

Владата донесе заклучок министерствата во рок од 2 недели да достават информации до Владата за кртериумите, по што Министерството за информатичко општество и администрација и генералниот секретаријат на Владата ќе излезат со заклуок.

Ова следува откако во јавноста беа објавени информации дека нема јасни критериуми за ангажирање на државните службеници надвор од нивното работно време во овие тела.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …