среда , 20 септември 2017
Spas-za-Bogdantsi

Во Богданци утре ќе се одржи референдум за рудникот Казандол

Граѓаните на Оштина Богданци утре на референдум треба да се изјаснат дали се „за“ или „против“ изградбата на рудникот за бакар Казандол и за отворање на рудници на територијата на општината. Право на глас имаат околу 7.000 жители, кои ќе гласаат на 12 избирачки места.

На референдум за рудникот Казандол ќе излезат и жителите на Дојран на 18 јуни, а во постапка за референдум се и граѓаните на Валандово.

На 24 април, гевгеличани исто така на референдум гласаа против отворање на рудници на планината Кожуф.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …