понеделник , 21 август 2017
volci

Волците во полициски униформи излегуваат на улица ?

Според неофицијални информации до кои дојде редакцијата на РеволуционерМк, со посебна Наредба од тројца високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ дадено е зелено светло за специјалните единици Волци да облечат полициска, унифпрма и да започнат со оперативни дејствија.

Тоа е договорено на денешниот состанок кој се одржал во касарната во “Ѓорче Петров” на кој и учествувал поранешниот еднодневен министер за внатрешни работи Оливер Андонов

Се подготвува ли раководството на ВМРО-ДПМНЕ да формира паравоени формации, со цел да ги спречи СДСМ и ДУИ да формираат влада? Во јавноста сè повеќе се шират гласини дека наскоро може да се очекува и такво сценарио, а дека постои идеја за обновување на единицата „Лавови“, потврди и Тони Михајловски, член на Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ).

Слични написи

Hristijan-Kostov

Костов: Болницата „8 Септември“ има долг од пет милиони евра

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра или околу 243 милиони …