вторник , 26 септември 2017
bitkoinberza-540x320

Вредноста на биткоинот се искачи над 2.000 долари

На почетокот на годината цената на биткоинтот се движеше околу 1.000 долари, за подоцна да забележи раст.

Тоа се должи на популарностра на биткоинтот, како и на „легализацијата“ во Јапонија, порастот на побарувачката во Кина поради слабоста на домашната валута, а несигурноста на берзите на валути исто така ги поттикна луѓето да купуваат биткоини, а од април неговата вредност постојано бележи раст.

Оттогаш соборени се неколку рекорди, а синоќа надминато е уште едно ниво – за еден биткоин потребни се над 2.000 американски долари, првпат во историјата на виртуелната валута.

Причина за тоа е големата побарувачка на биткоинтот во Јапонија и во Јужна Кореја, каде цената повремено се искачува и над 2.300 долари.

Слични написи

dragan tevdovski

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за управување со јавните финансии …