вторник , 26 септември 2017
vizijata za makedonija

Втора централна дебата на СДСМ: Крај за комодитетот, воведуваме контрола врз власта

vizijata za makedonija
Денеска, 11 Октомври, во 11.55 часот, во објектот на Скопски саем – Скопје, ќе се одржи втората централна дебата од проектот Визијата за Македонија, на тема: Крај за комодитетот, воведуваме контрола врз власта.
Целта е да поразговараме со сите заинтересирани граѓани поединци, граѓански здруженија, организации и да ги слушнеме вашите размислувања:
 
-Како да се обезбеди надворешна контрола на полицијата?
-Како да се ослободат медиумите од стегите на власта?
-Како да се заштитат човековите права?
 
На дебатата ќе се обратат генералниот секретар Оливер Спасовски, претседателката на Комисијата за внатрешни работи Фросина Ременски и претседателката на Комисијата за правда Рената Дескоска.

Слични написи

blokator

Блокатори за мобилни телефони во Идризово

Блокатори за мобилни телефони се поставуваат во истражниот затвор во Шуто Оризари кога од фејсбук-профилот …