недела , 22 октомври 2017
Ustaven-sud-Tabla

Законот за извршување на седница на Уставен суд

Уставниот суд на денешната седница ќе ја преиспитува уставноста на неколку члена од Законот за извршување, со кои се регулира работата на извршителите.

Ќе се оценуваат уставноста на вонсудската наплата на извршителите, наградата и надоместокот, како и наплатата на комуналните сметки.

Законот за извршување е во сила од 1 јануари годинава.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …