недела , 24 септември 2017
sobranie-drugagol

Заврши општиот претрес за буџетот за 2016, почнува амандманската расправа

sobranie-drugagolСобраниската Комисија за финансирање и буџет денеска по четири дена расправа го заврши општиот претрес за Предлог-буџетот за 2016 година. По редовната едночасовна пауза попладне во 15 часот Комисијата треба да почне амандманска расправа.

За Предлог-буџетот за 2016 година  се поднесени 418 амандмани, од кои 235 од здружената опозиција, 178 од ДПА, три од ДУИ, еден од пратеничката Роза Топузова Кареска и еден од повеќе пратеници.

Собранискиот деловник предвидува расправа од најмногу 10 дена за новиот  буџет  во матичната собраниска комисија.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …